Skrudintuvai, tosteriai
Skrudintuvų tipai
Įprasti 2 arba 4 dalių skrudintuvai – tai klasikinio tipo įrenginiai skirti duonos gaminių skrudinimui. Galite rinktis 2 arba 4 dalių skrudintuvus. 2 dalių skrudintuvas yra kompaktiškas, neužima daug vietos, į jį telpa standartinio dydžio duonos riekės. Visgi jeigu manote, kad 2 dalių skrudintuvas jūsų poreikiams bei šeimai yra per mažas, tuomet galite rinktis didesnius skrudintuvus, kurie vienu metu galės skrudinti net 4 duonos riekes.
Riestainių skrudintuvai – tokie skrudintuvai yra didesni, turi platesnes angas, todėl juose galėsite skrudinti įvairius duonos gaminius, riestainius, kruasanus ar bandeles. Tai universalus įrenginys, kuris suteiks galimybę paįvairinti pusryčius saldžiais bei nesaldžiais kepiniais.
Į ką atkreipkite dėmesį renkantis skrudintuvą?
Atkreipkite dėmesį į dizainą. Šiuolaikiniai skrudintuvai, pasižymi dizainų įvairove, tad kiekvienas ras tinkamiausią variantą savo virtuvės kambariui. Vis dėl to, šiuo atveju svarbus ne tik dizainas, bet ir prietaiso funkcijos bei galimybės. Mažoms šeimoms, poroms arba vienišiems puikiai tiks paprastas, 2 riekių skrudintuvas. Jeigu jūsų šeima didelė, rinkitės 4 riekių skrudinimo skrudintuvą. Pagrindiniai kriterijai į ką reiktų atkreipti dėmesį renkantis skrudintuvus:
- Skrudintuvo galia – kuo turimas įrenginys bus galingesnis, tuo efektyviau ir greičiau skrudins norimą kepinį. Didžiąją dalį skrudintuvų sudaro tokie, kurių galia patenka į diapazoną nuo 800 iki 1 500 W – tokio skrudintuvo visiškai užteks namuose. Na o jeigu operatyvumas nėra esminis kriterijus, galite rinktis ir pigesnius bei mažiau galios turinčius įrenginius.
- Skrudinimo lygio valdymas – renkantis skrudintuvą atkreipkite dėmesį ar jis turi skrudinimo lygio valdymą. Toks valdymas leis savarankiškai pasirinkti norimą skrudinimo lygį. Tad jį galėsite nusistatyti pagal patį gaminį bei pagal tai, kokio apskrudimo norite.
- Riekių iškėlimo funkcija – itin aktuali funkcija, kuri leidžia patogiau bei saugiau naudotis skrudintuvu. Ši funkcija automatiškai iškelia riekes baigus skrudinimui, todėl tai itin patogu skrudinant mažesnius ar plonesnius gaminius.
- Trupiniams skirtas padėklas – norintiems palaikyti švarą virtuvėje, rekomenduojama rinktis skrudintuves, kurios įrenginio apačioje turi specialų trupiniams surinkti skirtą padėklą. Esant šiam padėklui visi trupiniai surenkami į padėklą, o ne byra ant stalviršio.
- Sustabdymo mygtukas – aktuali funkcija, kuri leidžia bet kuriuo metu sustabdyti skrudinimą.
Pažangesi ir modernesni skrudintuvai taip pat gali turėti ir tokias funkcijas kaip pašildymo, atitirpinimo galimybė, kuri ne tik atitirpins duonos kepinį, bet ir jį pavers traškiu. Taip pat paveiksliukų išskrudinimas ant duonos gaminių. Ši funkcija neabejotinai patiks mažiesiems. Tačiau verta atkreipti dėmesį ir į tai, kad didesnės galimybės bei daugiau funkcijų padidina ir skrudintuvo kainą, todėl verta gerai apgalvoti ar prireiks visų funkcijų ir jos bus naudojamos bei naudingos.