Vaisių džiovintuvai, jų priedai

Rasta prekių: 21
Rasta prekių: 21
Rodoma prekių 21 iš 21

Džiovinimas – tai vienas iš sveikiausių konservavimo būdų. Mėsos ir žuvies džiovinimas buvo pagrindinis produktų vartojimo termino pratęsimo būdas dar priešistoriniais laikais. Anksčiau tai buvo atliekama saulėje, šiandien tą greitai padaryti gali vaisių ir grybų džiovintuvai. Šie įrenginiai leidžia greitai ir efektyviai pašalinti vandenį iš norimų maisto produktų. Rinkitės iš Zyle, First, Eta, Gallet ir kitų gamintojų vaisių džiovintuvų. Pirkite gera kaina jau dabar Muresta.lt el. parduotuvėje!

  • Vaisių džiovintuvai – tai puikus būdas paruošti sveikus užkandžius, kurie neturi kenksmingų konservantų ir yra turtingi natūralių ingridientų. Su džiovintuvu galima pasiruošti tokius maisto produktus kaip:
  • Vaisiai: visus vaisius būtina nuplauti, nusausinti, pašalinti iš jų kauliukus ir supjaustyti gabaliukais. Džiovinama 70 laipsnių temperatūroje, vėliau sumažinama iki 50.
  • Daržovės: nuplautas daržoves reikia supjaustyti vienodo storio gabaliukais, kad jie tolygiai džiūtų. Šakninės daržovės džiovinamos 60 laipsnių temperatūroje, ankštinėms pakanka 40 laipsnių.
  • Grybai; prieš džiovinimą juos būtina išvalyti nenaudojant vandens, nes jis į grybus puikiai susigeria. Grybų džiovinimo temperatūra prasideda nuo 50 laipsnių.
  • Žolelės; jas džiovinti geriausia iš karto surinkus ir pradedant nuo 40 laipsnių karščio.

Maisto džiovyklė skiriasi savo funkcionalumu, galingumu ir žinoma – dydžiu. Priklausomai nuo to, kiek produktų vienu metu norėsite džiovinti, turėtumėte pasirinkti Jūsų šeimai tinkamiausią padėklų skaičių, kuris gali svyruoti nuo 1 iki 9. Standartinis optimalus variantas – 5 padėklai.

Vaisių, grybų ir daržovių džiovyklė veikia karšto oro srauto, kurį generuoja ventiliatorius iš prietaiso apačios, principu. Šiltas oras pučiamas nuo apačios į viršų ir skverbiasi pro maisto džiovyklės padėklus, ant kurių sudedami džiovinimui skirti maisto produktai. Svarbu, kad džiovyklė nebūtų per mažos galios (galia neturi būti mažesnė nei 200W). Pe mažas maisto džiovyklės galingumas gali turėti neigiamą įtaką džiovinimo laikui bei efektyvumui.

Tam, kad džiovinti maisto produktus būtų dar patogiau, džiovyklėse integruotos įvairios papildomos funkcijos. Apsauga nuo perkaitinimo – tai specialus jutiklis, kuris išjungia prietaisą, kai kyla perkaitimo grėsmė.Laikmačio pagalba galima nustatyti, kiek tiksliai laiko reikia džiovinti pasirinktus produktus.Automatinis išsijungimas - itin patogus priedas. Jūs galite vakare nustatyti prietaisą 5 valandų džiovinimui ir ramiai eiti miegoti. Tolygus džiovinimas užtikrina, kad visą džiovyklėje esantį maistą pasiekia vienodos temperatūros oro srautas. Oro srauto reguliavimo funkcija sudaro galimybę pasirinkti karšto oro srauto intensyvumą. Tylusis veikimas užtikrina ne tokį intensyvų prietaiso skleidžiamą garsą. Mėgaukitės sveiku ir kokybišku maistu!

 

Į ką atkreipti dėmesį renkantis vaisių ir daržovių džiovintuvą?

Vaisių ir daržovių džiovyklės tipas

Šios džiovyklės įprastai yra skirstomos į du tipus: vertikalios ir horizontalios. Kokią pasirinkti? Pateiksime kiekvienos iš jų skirtumus ir privalumus:

  • Vertikalios džiovyklės – dažniausiai šių džiovyklių padėklai yra gaminami iš plastiko, jie lengvi bei kompaktiški. Tokio tipo vaisių džiovyklė įprastai yra apvalios formos, o padėklai yra dedami aukštais. Pagrindiniai šių džiovyklų privalumai – kompaktiškumas, jo yra kur kas lengvesnės, taip pat galima įsigyti papildomus padėklus.
  • Horizontalios džiovyklės – dažniausiai būna kūbo formos. Šių džiovyklių padėklai įprastai yra metaliniai, jie į džiovyklę įkišami kaip stalčiukai. Šio tipo džiovyklės privalumas – galimybė reguliuoti atstumus tarp padėklų. Taip pat šio tipo džiovyklėje tolygiau pasiskirsto temperatūra. Tokio tipo džiovyklės yra brangesnės už vertikalias.
  • Džiovintuvo galia - Svarbu, kad džiovyklė nebūtų per mažos galios. Galia neturi būti mažesnė nei 200W. Per mažas maisto džiovyklės galingumas gali turėti neigiamą įtaką džiovinimo laikui bei efektyvumui. Priklausomai nuo to, kiek produktų vienu metu norėsite džiovinti, turėtumėte pasirinkti Jūsų šeimai tinkamiausią padėklų skaičių, kuris gali svyruoti nuo 1 iki 9. Standartinis optimalus variantas – 5 padėklai.
  • Džiovyklės padėklų skaičius - Padėklų skaičius gali svyruoti nuo vos 2 iki 10 padėklų turinčių džiovyklių. Optimaliausios ir dažniausiai pasirenkamos džiovyklės turi 5 padėklus, kuriuose galėsite džiovinti pakankamą kiekį vaisių ar daržovių. Jeigu džiovinate daug ir dažnai, verta atkreipti dėmesį į didesnes džiovykles, kurios turi nuo 5 padėklų ir daugiau. Žinoma, didesnės džiovyklės kaina yra didesnė, todėl labai svarbu įsivertinti savo poreikius bei kaip dažnai ir kokiais kiekiais džiovinsite.
  • Džiovyklės galingumo reguliavimas - Kiekvienas maisto produktas yra skirtingas, todėl galingumo reguliavimas labai svarbus kriterijus jeigu džiovinate įvairius produktus. Pavyzdžiui vaisiams išdžiovinti reikės visai kitokios temperatūros bei galingumo nei pavyzdžiui žolelėm. Todėl atkreipkite dėmesį kokius parametrus galėsite reguliuoti savarankiškai.
  • Elektros energijos sąnaudos -Šis kriterijus svarbesnis tiems, kurie įprastai džiovina daug ir dažnai. Įprastai energijos sąnaudos gali svyruoti nuo 200W iki 400W.
  • Džiovyklės svoris - Tai kriterijus kuris aktualus jeigu džiovyklę laikysite spintelėje, ją dažnai reikės išimti, taip pat jeigu ją dažnai transportuosite. Įprastai vaisių džiovyklė yra sunkesnė horizontalaus tipo, turinti metalinius padėklus.
  • Džiovyklės kaina - Vaisių džiovyklių kainos gali svyruoti nuo keliasdešimt iki kelių šimtų eurų. Kaina priklauso nuo gamintojo, džiovyklės galingumo, galimų funkcijų bei dydžio. Mėgstantiems džiovintus vaisius ir daržoves, džiovinant itin dažnai, verta investuoti į kokybišką bei efektyvų įrenginį.