Kamado griliai
Kas yra kamado griliai ir kas lemia jų populiarumą?
Neabejotinas simpatijas kamado griliai pelnė dėl savo unikalaus dizaino – ovalo formos, spalvų įvairovės. Šie griliai ne tik atrodo prabangiai, tačiau ir geba prisitaikyti prie erdvės kurioje stovės ir jai suteikti išskirtinį akcentą.
Ypatingas dėmesys suteikiamas ovalo formai. Remiantis fizikiniais dėsniais būtent ši forma idealiai tinka griliams, nes joje itin gerai cirkuliuoja oras, tolygiai įkaista ir kepa patiekalai. Taip pat aktualus ir pats griliaus korpusas, kuris puikiai izoliuoja karštį. Tokiame korpuse maistas iškepa ne tik greičiau, bet ir yra kur kas sultingesnis.
Koks yra kamado griliaus veikimo principas?
Šiu grilių veikimo principas itin paprastas, todėl tikrai nereikės specialių žinių. Šiems griliams įprastai yra naudojamos anglys, nors yra ir dujomis bei elektra kūrenamų modelių. Vienas populiariausių pasirinkimų – medžių anglys, jos nepalieka daug pelenų, taip pat ant jų keptas maistas skleidžia natūralų laužo aromatą.
Kepsninėje būtina naudoti tik aukštos kokybės medžio anglis. Naudoti briketus, malkas ar kitas medžiagas yra draudžiama, nes taip galite pažeisti griliaus vidų, sugadinti ruošiamus patiekalus. Maistas iškeptas ant natūralių medžio anglių pasižymi ypatingu skoniu ir aromatu. Pirmą kartą kuriant kepsninę nekepkite itin auštoje temperatūroje. Pirmiems kepiniams rinkitės apie 150 laipsnių temperatūrą. Vėliau galite prieiti prie aukštesnės temperatūros, kai tinkamai prisitaiko ir prisitvirtinta griliaus tarpinės. Taip pat naudojantis griliumi svarbu laikytis visų saugumo priemonių, mūvėti karščiui atspariais pirštines, naudoti papildomus priedus.
Kepant mėgstamus patiekalus būtina uždaryti griliaus dangtį. Tai būtina, kad griliaus viduje susidarytų karšto oro srovė, kuri atsispindėjusi nuo keraminio paviršiaus cirkuoliuotų aplink maistą ir patiekalai taptų sultingi bei tolygiai iškepę.
Kamado kepsninės privalumai
- Kepsninė stebina savo universalumu ir plačiomis galimybėmis – joje galima ne tik kepti, tačiau ir rūkinti, troškinti, virti garuose. Grilius gali būti naudojamas patiems įvairiausiems patiekalams gaminti - blynams, picoms, duonai kepti ar plovui gaminti. Taip pat kamado grilius leidžia rūkyti mėsos gaminius, paukštieną, žuvį, kepti duoną, šio tipo lauko griliai yra itin daugiafunkciniai.
- Grilius yra pakankamai taupus – anglimis pakrauto griliaus gali pakakti iškepti net 2-3 kartams, svarbu sumaniai reguliuoti temperatūrą. Kai kurie modeliai gali kepti 8 valandas be anglių papildymo.
- Plati temperatūros skalė – dėka patvarių medžiagų ir savo formos, grilių galima įkaitinti net iki 350 laipsnių. O tokios temperatūros tikrai užteks įvairiausiems patiekalams. Taip pat galite pasirinkti ir žemą temperatūrą, siekiančią iki 100 laipsnių, kuri išliks pastovi ruošiant ilgo ir lėto kepimo patiekalus. Taip galėsite pasigaminti minkštą, nuo kaulo krentančią mėsą. Anglys pradės rusenti lėčiau, temperatūra nukris, o jūs po kelių valandų jau galėsite gardžiuotis sultinga mėsa. Reguliuoti temperatūrą šioje kepsninėje visai nesudėtinga.
- Galite individualiai reguliuoti griliaus aukštį. keliamas dugnas arba nuleidžiamos grotelės, tai puikus būdas kontroliuoti kaitrą.
- Kamado griliaus priežiūra nereikalauja daug laiko. Konstrukcija pagaminta taip, kad daugelis dalių tiesiog paprastai išsitraukia, todėl jas galite atskirai išvalyti be jokio vargo.
- Plati dizaino įvairovė – kamado griliai puikiai derės prie bet kokios aplinkos, atrodys prabangiai ir taps išskirtiniu akcentu.
Išsirinkite iš plataus kokybiškų ir plataus dizaino kamado grilių pasirinkimo internetu – muresta.lt, arba atvykę pas mus į saloną adresu – Ukmergės g. 285, Vilnius. Čia dirbantys specialistai patars ir padės išsirinkti Jūsų poreikius atitinkantį grilių.