Lauko griliai ir priedai

 

Lauko grilių ir priedų pasirinkimas

Jeigu nusprendėte pasimėgauti gardžiausiais grilio patiekalais – visų pirma reikia išsirinkti kokio tipo griliaus reikės. Muresta.lt siūlo platų, kokybiškų grilių ir jų priedų pasirinkimą. Malkomis, anglimis, dujomis ar elektra kūrenami įrenginiai skiriasi savo funkcionalumu ir galimybėmis. Tad apžvelgsime grilių tipus ir jų priedų pasirinkimus, privalumus ir skirtumus, kurie padės lengviau įsigyti norimą įrangą namams.

Dujiniai griliai

Patogūs, kompaktiški, itin greitai ir paprastai paruošiami naudojimui. Dujiniai griliai yra įvairaus dydžio, juos galima naudoti tiek erdviame namo kieme, tiek nedidelėje daugiabučio terasoje. Jie neturi jokios tiesioginės ugnies, todėl yra saugesni lyginant su kitais grilių tipais. Vienas iš jų trūkumų – maisto patiekalų skonis nebus toks, lyginant su patiekalais keptais ant anglių ar malkų. Renkantis dujinį grilių svarbu atkreipti dėmesį į jo šilumos išeigą. Kuo daugiau kaitinimo vietų lauko grilis turės, tuo tolygiau iškeps maistas.

Dujinių grilių privalumai:

  • Patogu ir greita naudotis – grilius pajungiamas vos vieno mygtuko paspaudimu, o įkaista vos per keletą minučių. Taip pat šie įrenginiai lyginant su kitais ir kur kas greičiau atvėsta.
  • Platus maisto ruošimo spektras – šiame grilyje galima ne tik kepti, tačiau ir skrudinti, troškinti, virti ir net rūkyti įvairius patiekalus.
  • Didesni turi kelis skirtingus lygius bei sekcijas, todėl vienu metu galima ruošti skirtingus patiekalus.
  • Paprasta priežiūra. Tokio tipo įrenginys nekūrenamas anglimis ar malkomis, todėl jo priežiūra yra kur kas paprastesnė. Dažnai dujinių grilių atskiras dalis galima plauti indaplovėje.

Rūkyklos

Rūkytos mėsos ar žuvies gurmanams neabejotinai patiks kompaktiškos ir kokybiškos rūkyklos. Nepriklausomai nuo metų laiko ir oro sąlygų, rūkyklose visuomet pasigaminsite mėgstamus mėsos ar žuvies gaminius. Rūkyklos gali būti tiek kūrenamos malkomis tiek elektrinės. Vienas iš rūkyklų trūkumų – ilgas procesas. Būtina žinoti, kad mėgstamų gaminių neišsirūkinsite itin greitai, tad nusiteikite ilgesniam procesui iš anksto. Visgi šis trūkumas galutiniame rezultate vis tiek maloniai nustebina gardžiai išrūkytais patiekalais.

Rūkyklų privalumai:

  • Kompaktiškas įrenginys. Rūkyklos nėra sunkios, todėl jas lengvai perkelsite iš vienos vietos į kitą, taip pat galėsite jas transportuoti ar pasiimti kartu į išvykas.
  • Komplektacijoje yra grotelės, ant kurių patogiai sudėsite rūkinimui skirtus gaminius, tad jums nereikia rūpintis papildomomis dalimis.
  • Temperatūrą galima reguliuoti individualiai, todėl jums nereikės reguliariai tikrinti rūkyklos ir kontroliuoti temperatūros.

Kamado griliai

Vieni populiariausių grilių esančių asortimente. Jie itin mėgstami ne tik dėl savo subtilaus, prabangaus dizaino, bet ir plačių galimybių ir universalumo. Molinės, prabangaus dizaino ir spalvų kepsninės suteikia ir išskirtinį akcentą namų kieme. Kamado gaminami iš karščiui atsparių medžiagų, kitaip nei kitos kepsninės, tad tokio tipo grilių galima naudoti ištisus metus, nesibaiminant oro sąlygų.

Kamado grilių privalumai:

  • Daugiafunkcinis patiekalų ruošimas. Šio tipo grilis yra itin universalus, todėl jame galima kepti tiek mėsos gaminius, tiek desertus – pyragus ar kitus mėgstamus kepinius.
  • Kūrenimui naudojama anglis, o viduje karštis cirkuliuoja 360 laipsnių kampu, tad patiekalai iškepa ne tik tolygiai, tačiau ir įgauna malonų skonį kepant juos ant anglių.
  • Pasižymi plačiu dizaino asortimentu. Platus spalvų pasirinkimas leis pritaikyti grilių prie aplinkos interjero.
  • Dėl puikių šilumos sulaikymo savybių aukštą temperatūrą galima pasiekti ir palaikyti tiksliai kontroliuojant oro srautą per viršutines ir apatines angas.

Lauko griliai

Klasikiniai, tvirto ir prabangaus dizaino lauko griliai, kurie suteikia galimybę gaminti pačius įvairiausius mėgstamus patiekalus. Tiesa, toks lauko grilis dažniausiai naudojamas šiltuoju metų laikotarpiu, esant geroms oro sąlygoms. Jis gali būti kūrenamas tiek malkomis, tiek anglimis. Vienintelis trūkumas – šiems griliams reikės daugiau erdvės, ypatingai tuo atveju jeigu kūrensite malkomis. Jie taip pat yra ir didesni, tad reikės paskirti konkrečia vietą jiems.

Lauko grilių privalumai

  • Itin kokybiški ir patvarūs. Yra ilgaamžiai, dažniausiai gaminami iš 100% nerūdijančio plieno, skirti naudojimui lauke, didesnėje erdvėje.
  • Dėl ypatingos geometrijos šiluma šiuose griliuose pasiskirsto tolygiai ir garantuoja idealų patiekalų iškepimą.
  • Dažniausiai jie yra didesni, todėl juos pagaminsite didesnį kiekį pačių įvairiausių patiekalų.

Priedai

Norint mėgautis visais grilio teikiamais malonumais, būtina pasirūpinti ir reikalingiausiais priedai. Jie padeda užtikrinti saugų, kokybišką ir efektyvų naudojimąsi griliumi. Dažniausiai naudojami priedai yra pirštinės, apsaugančios nuo liepsnos bei karščio, patogią priežiūra užtikrinantys šepečiai. Efektyvų kepimą užtikrinantys kepimo įrankiai ir jų komplektai, taip pat termometrai, dangčiai, grotelės, griliaus uždegikliai, medžio drožlės. Kokius priedus pasirinkti priklauso tik nuo jūsų asmeninių poreikių.

Kaip išsirinkti lauko grilių?

Ieškant geriausios kepsninės, kone svarbiausia iš anksto įvertinti savo gaminimo įpročius ir lūkesčius, kadangi nuo šių aspektų priklausys tinkamiausio grilio tipo pasirinkimas. Paprastiems savaitgalio kepiniams ir šašlykams pakaks kompaktiško malkinio modelio. Tokie griliai neretai yra statinės formos, su dangčiu, o papildomi ratukai palengvina jų transportavimą. Norintiems paeksperimentuoti ir kepti įspūdingesnius kulinarinius šedevrus labiau tiks angliniai griliai. Ypač verta paieškoti apvalios kepsninės, ant kurios sutalpinsite labai įvairių proporcijų produktus.

Nenorintiems varžyti fantazijos, dažniausiai patinka pastaruoju metu sparčiai išpopuliarėjusios Kamado kepsninės. Tokie griliai pasižymi funkcionalumu, patvarumu ir sėkmingai gali būti naudojami bet kokiu sezonu. Dėl sklendžių pagalba tiksliai reguliuojamos kaitros ir oro srauto juose galima gaminti pačius įvairiausius patiekalus – kepti picą, blynus, duoną, gaminti plovą, rūkyti mėsą, paukštieną ir žuvį. Dujinių kepsninių privalumai yra švarus ir greitas darbas – naudojantis jomis, galima išvengti dūmų, o kaina visapusiškai atitinka kokybę. Šios daugia-funkcinės kepsninės dažniausiai yra gaminamos iš karščiui atsparios keramikos, kuri leidžia ilgai išsaugoti karštį ir pasiekti iki 400 °C kepimo temperatūrą. Akivaizdu, kad visi šie griliai turi savų privalumų, tad kokioms kepsninėms teiksite pirmenybę, priklausys tik nuo Jūsų norų.

Lauko griliai būna įvairių dydžių tad turit nuspręsti kiek vietos galite skirti šitam prietaisui. Šitą aspektą dar reikia susiderinti su tuo kokiam žmonių skaičiui gaminsite. Jeigu planuojate kepti labai didelei kompanijai žmonių, su didele kepsnine tai padarysite kur kas greičiau ir efektyviau. Griliai, kuriuose galima ruošti maistą didelėms žmonių grupei, yra sunkūs, užima nemažai vietos ir dėl maitinimo specifikos labiau tinka privačių namų savininkams, galintiems grilio vakarėlius rengti savo kieme.Alternatyva bute gyvenantiems žmonėms, neturintiems itin daug vietos – tai maži, lengvi dujinių ar anglinių grilių modeliai arba elektriniai griliai. Jie yra gerokai mažesni ir kompaktiškesni, o naujesni modeliai, naudojami kartu su keramikiniais briketais, išplečia maisto ruošimo galimybes.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis grilių?

Apgalvokite savo poreikius. Nuo to kaip dažnai naudositės griliumi, kokiu metų laiku, priklauso jo tipas. Tad labai svarbu apgalvoti ne tik šiuos aspektus, bet ir tai, kokiam asmenų skaičiui įprastai bus ruošiamas maistas.

Atkreipkite dėmesį į griliaus stabilumą. Tai tiesiogiai užtikrina saugumą naudojantis juo. O saugumas grilinant yra svarbiausia. Tad renkantis grilių atkreipkite dėmesį kiek kojelių jis turi ir ar konstrukcija atrodo stabili. Idealu, jeigu griliaus kojelės yra reguliuojamo aukščio, tai leis stabiliau pastatyti grilių ant nelygaus paviršiaus.

Griliaus mobilumas. Taip pat vienas iš svarbiausių aspektų į kurį reikia atkreipti dėmesį jeigu grilių transportuosite, ar perkelsite iš vienos vietos į kitą. Kad tai padaryti būtų kuo lengviau, verta pasidairyti grilių kurie turi ratukus, kurių pagalba be didelės fizinės jėgos pervešite grilių iki norimos vietos.

Atkreipkite dėmesį į griliaus valymą. Kiek sudėtingesnis valymas lauks tų, kurie pasirinks anglimis arba malkomis kūrenamus grilius. Reikės valyti ne tik pelenus ir likusius nuodėgulius, bet ir šalia esančias detales. Mažiausiai priežiūros pareikalaus dujiniai griliai. Tad renkantis grilius verta įsivertinti jų valymą ir kiek įprastai jis truks. Kai kurių grilių dalis galima plauti ir indaplovėje, tad tai sutrumpina ir palengvina jo priežiūra. Norint, kad grilis tarnautų daugelį metų, būtų efektyvus, būtina atidi jo priežiūra ir valymas po kiekvieno kepimo.

Grilių priedai

Grilyje ruošiamų patiekalų skonį bei kokybę nemažai lemia ir kepimo grotelės – juk būtent ant jų yra kepamas maistas. Patvariausios yra ketaus grotelės – jos yra atsparios rūdijimui ir yra ilgaamžiškos. Be to, jose geriausiai išlaikomas ir tolygiau paskirstomas karštis, o jų valymas – nesudėtingas. Kiti priedai palengvina grilio priežiūrą ir naudojimą: žnyplės, mentelė ir šakutė palengvina mėsos apvertimą, iešmai leidžia greičiau iškepti mažesnius maisto gabaliukus, o elektrinis anglių įdiegiklis leidžia įkurti anglis vos per kelias minutes.

 

Kur įsigyti lauko grilius ir priedus?

Išsirinkite jums patogiausią lauko grilių ir priedus internetu – muresta.lt. Siūlome platų, įvairių kepsninių bei grilių pasirinkimą už prieinamą kainą. Asortimente rasite kokybiškus, pasaulyje žinomų gamintojų grilius, kurie nustebins savo galimybėmis. Išsirinkti grilių taip pat galite ir atvykę pas mus Vilniuje, Ukmergės g. 285. Čia dirbantys profesionalai maloniai patars ir padės išsirinkti jūsų poreikius atitinkančią įrangą.